Nagycsaládos Állami támogatás Rexton G4-re


7 személyes REXTON G4 CSALÁDI SUV 2 500 000 Ft-os állami támogatással a Ssangyong-tól.

 

Nagycsaládos Állami támogatás igénylése mellett a „Clever” és „Premium” felszereltségű Rexton G4 modellekhez a 7 személyes opciót (7) ingyen adjuk!  

Rexton G4 Stlye (2WD, MT6) felszereltségű 7 személyes modell nagycsaládos állami támogatással már bruttó 6 010 000 Ft-tól elérhető.

7 személyes suv belső tere
7 személyes suv belső tere

2019. július 1. - 2022. december 31. között Magyarország kormány támogatja a 3 és többgyermekes családok számára a 7 személyes gépjárművek vásárlását. A támogatás összege bruttó 2,5 M Ft, ami maximum az autó értékének 50 százalékát teheti ki.

Fontos tudnivalók 

Támogatás mértéke: bruttó 2,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás. A támogatás összege legfeljebb az autó bruttó vételárának fele lehet.

Ki igényelheti a támogatást? A támogatást olyan nagycsaládosok kérhetik, akik legalább 3 gyermek után jogosultak családi pótlékra. Az a várandós anya, akinek már két gyermeke van (vagy ikerterhesség esetén egy), és a születendő magzat már 12 hetes, szintén jogosult a támogatásra. A tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos, az igénylő háztartásában nevelt vagy gondozott személy esetében nem számít az életkor. Az igénylőnek vagy házastársának/élettársának „B" kategóriás jogosítvánnyal kell rendelkeznie, nem lehet köztartozása, sem pedig büntetett előéletű.

Mikor lehet igényelni? A támogatási kérelem benyújtására 2019. július 1-je és 2022. december 31-e között van lehetőség.

Mire lehet igényelni? Legalább 7 személyes új személygépkocsira. Az árra vonatkozóan nincs megkötés, 5 millió forint alatti autó esetén az ár fele jár.

Mi számít új autónak? A gyártótól, forgalmazótól vagy kereskedelmi szervezettől közvetlenül megszerzett, a nyilvántartásba még ideiglenesen sem vett gépkocsi, illetve az a jármű, amelynek a használatba vétele nem történt meg.

Mi a támogatás menete? Az igényléshez támogatási kérelmet kell benyújtani a Magyar Államkincstárhoz vagy a kormányablakokba. A kézhez kapott határozat után hat hónapon belül kell valamelyik szülőnek megkötnie az adásvételi szerződést. A kereskedés az Államkincstártól kapja meg a pénzt, tehát nem kell előfinanszírozni az összeget a nagycsaládosoknak, csak a fennmaradó összeget kell kifizetni.

Milyen formában vásárolhatok? Az autót hagyományos adásvételi vagy zárt végű lízingszerződéssel, de hitellel is meg lehet vásárolni.

Milyen egyéb feltételek kötnek még? A támogatás egyszer igényelhető, az autót pedig 3 évig nem szabad eladni vagy átalakítani. Ezenfelül az autón a kereskedőnek el kell helyeznie egy „Családbarát Magyarország" matricát, melyet 3 évig rajta kell hagyni az autón.

 
További információk:
Egyszülős családok is igényelhetik (elvált, özvegy édesanyáknak vagy édesapák). Az állami támogatást abban az esetben kell visszafizetni, ha az igénylési nyilatkozat a valóságnak nem megfelelő adatokat tartalmaz. Ha az igénylő nem teljesíti az elidegenítési tilalom bejegyeztetésére vonatkozó kötelezettségét, vagy ha három éven belül házassága vagy élettársi kapcsolata úgy szűnik meg, hogy a gyermekek elhelyezése szempontjából már nem minősül nagycsaládosnak. Akkor is vissza kell fizetni a támogatást, ha azt örökbe fogadott gyermekre vonatkozóan állapították meg, és a támogatás igénylésétől számított két éven belül felbontják az örökbefogadást. Visszafizetés esetén késedelmi kamatot is felszámol az állam.
 
Hol lehet érdeklődni a további részletekről?
Ssangyong márkakereskedéseink bármelyikében melyek listáját az alábbi linken érheti el:
https://www.ssangyong.hu/markakereskedok  vagy a kormányzati ügyfélvonalon, a 1818-as telefonszámon, vagy a Nagycsaládosok Országos Egyesületénél.  
 
Jelentkezzen Rexton G4 tesztvezetésre: https://www.ssangyongdelpest.hu/tesztvezetes 
konfigurálja egyedi ízlés szerint a Rexton G4-es 7 személyes verziót: https://www.ssangyongdelpest.hu/konfigurator 
vagy kérjen közvetlenül márkakereskedőtől ajánlatot: https://www.ssangyongdelpest.hu/ajanlatkeres 

 

A 7 személyes suv csomagtartója
7 személyes suv csomagtartója

 

A tájékoztató megírásához segítséget nyújtott az Origo vonatkozó cikke, mely elérhető: https://www.origo.hu/auto/20190429-10-1-kerdes-a-nagycsaladosok-autovasarlasi-tamogatasarol.html linken.