Voilamode blog teszt: Korando 300C

Antalfy Krisztina blogger otthonosan mozog a SsangYong márka világában, ezúttal a legújabb Korando 300C 1.5 T-GDI Premium AWD modellt próbálta ki Cherry vörös színben. Majd “SsangYong Korando 300C: Magyarország kedvenc autója?” címmel írt egy sokat ígérő cikket. 

Lássuk, hogy mik a tapasztalatai, miután végigsuhant vele Budapest utcáin!

Külső


A SsangYong megújult formai jegyei az új Korando modellen már távolról felismerhetőek, az európai szemnek is kellemesek. Könnyű lesz elfeledkezni a nem túl kellemes látványt nyújtó elődről.A márkajelzés büszkén trónol a hűtőmaszk közepén, mely ezüst szegélyt is kapott, és az alsó hűtőrács plusz króm szegélye is csak erősíti az elsőre kicsit drabális, ám divatos megjelenést. Azzal, hogy a sötétített ablakok alsó krómszegélyt kapnak, a tervezők csipetnyi luxust vittek a formába.

Érdekességként az index, tolatólámpa és ködlámpákat elválasztották a főlámpáktól és alul kaptak helyet. LED-technika sajnos csak a főlámpáknak jutott, a többiért nagyon kár, csakúgy, mint a rendszámtábla világításáért. 

Belső


A hatalmas ajtók könnyedén, kéz nélkül nyílnak és finom hanggal záródnak, sőt, még üdvözlő dallam is fogad a fények mellett. Elegáns beltér és kellemes formák fogadnak, gyorsan otthonosan érzi magát benne az ember. Az ülések magasan vannak, kényelmesek és külön előny, hogy tág határok között állíthatóak.Teljesen digitális új műszerfal vár, 10,25 HD felbontású LCD kijelzője kiváló megjelenítési képpel és felhasználói grafikával örvendezteti meg a vezetőt. A középkonzol hangsúlyos eleme a 9,2 colos központi kijelző.

Kiváló minőségű képpel szolgál, a beépített rendszer nagyon okos, és igényes képi világú.  A belső helykínálat igen nagyvonalú, tárolókról is bőven gondoskodtak a tervezők az utastérben.

Összegzés


Egyértelmű, hogy a Ssangyong háza táján mára nagyon új szelek fújnak. Az új megjelenést sikeresen vegyítette a gyártó kiváló szolgáltatás kínálattal, kényelemmel és biztonsággal is. A dinamikus vezetési élmény baráti fogyasztással párosul, csak ki kell próbálni. Vannak kisebb hibái, de azokat könnyű elfelejteni. Az új motorhoz kapcsolt 6 fokozatú Aisin váltó ebben az autóban tetszett, nagyon harmonikusan működik együtt a motorral.“A hangos siker úgy tűnik nem marad el, hiszen a vásárlók is megtalálták a modellt, egyre többen választják maguknak az új Korandot. Vajon ő lesz Magyarország új kedvence?” 

Forrás: Voilamode.blog.hu