Voilamode blog teszt: Tivoli x150

Antalfy Krisztina blogger számára nem ismeretlen a koreai SsangYong márka, így a Tivoli előző generációja sem, hiszen már korábban tesztelte az autót.
Lássuk, hogy mit szól a ráncfelvarrás utáni, megújult Tivoli x150-hez!
 
Krisztina ezúttal egy Cherry vörös színben pompázó, DLX felszereltségű 1.5-ös benzines turbómotoros Tivoli x150 modellt próbált ki. 
 

Külső

Tivoli x150 külső
Az autó teljes frontrésze és hátsó megjelenése is megújult. Dinamikusabb, határozottabb vonalak jellemzik.  Az oldalnézet alig változott, sikerült a letisztult formát továbbvinni, az ablakok keretén végigfutó krómcsík csak erősíti a karakteres megjelenést.
Sajnos a rendszámtábla világítása továbbra is hagyományos izzó, ez már az előző generációnál is zavaró volt.
A csomagtér ajtaja lehetne akár elektromos is, ez az extra bele is férhetett volna. 
 

Belső 

Tivoli x150 belső
Az autó kulcs nélkül indul, érintésre nyílnak az ajtók, amik amúgy könnyen és szépen záródnak. Beszállva igazi meglepetés ér, hiszen érzésre nagyobb, mint ahogy az kívülről látszik.
Háromféle beltéri kombináció választható - fekete, vajszínű és burgundi vörös. 
Kényelmes, tág határok között állítható ülések, a kormány fűthető. A középkonzolt teljesen kicserélték és ez az előnyére vált.
Tárolóhelyre is gondoltak a tervezők, a 423 literes csomagtér bőven jó, nincs túl magasan, így könnyű pakolni bele.
 
 

Összegzés

Tivoli x150 hátulja
Összességében elsőrangú kivitelezéssel van dolgunk, divatos, méretben is menetkomfortban is a középutat képvisel a megújult Tivoli x150.
A fogyasztása baráti, a 6 fokozatú Aisin automata váltó is hozza az elvárható szintet.
Úgy látszik, hogy a tervezők figyelembe vették a vásárlók visszajelzéseit és pont a megfelelő helyeken nyúltak hozzá a SsangYong Tivolihoz. A modern biztonsági berendezések és a minőségi változások miatt úgy érezzük, hogy az új Tivoli x150 is lehet akár Magyarország új kedvenc városi autója.
 
Forrás: Voilamode.blog.hu